Svar på kommentar..

"Hej! Jag måste bara säga att jag älskar din blogg, du är inte sån där som fejkar utan du verkar vara dig själv :) Har följt dig under en längre tid och jag har tänkt på en sak. Det här är väl en dum fråga. Jag ser dig nästan alltid i "platta" örhängen och inte hängande. Trivs du bättre i såna? och hur många har du, tycker alltid att du har olika. Det kanske bara är något som jag har inbillat mig? Skulle vara tacksam för svar :)
Fortsätt på samma sätt med din blogg, alltid underhållande att läsa här :) Kram"

svar på kommentar:
Hej, tack så mycket vad roligt att du tycker det. :) Nej, det är absolut ingen dum fråga, du vet.. Det finns inga dumma frågor bara dåliga svar ;) Du har faktiskt helt rätt när det gäller "platta" örhängen. Det är sådana örhängen jag använder, men det beror inte på att jag trivs bäst i såna. När jag var på Gran Canaria för några år sedan skulle jag gå och vila lite mitt på dagen. När jag vaknade hade hela ploppen till örhänget åkt in i hålet. Den syntes inte alls och det var helt omöjligt att få ut den.
Fick gå till en spansk doktor som drog ut den med en stor tång och sedan fick jag käka pencillin så jag inte skulle få det mer inflammerat. Jag var tvungen att låta hålet växa igen och sedan tog jag ett nytt hål. På något sätt kom då det gamla hålet tillbaka så nu har jag dubbelhål i det vänstra örat. Att bära hängande örhängen funkar alltså inte så bra. Jag får jätteont och då satsar jag hellre på "plattisar" :)

Jag vet inte exakt hur många par "plattisar" jag har. Men på bilden är det sådana jag använder just nu. Har fler par, men jag är väldigt duktig på att tappa bort saker :) Detta gäller även örhängen!

28 februari - 10

Nu är det sista dagen på denna månad, jag tycker det går enormt snabbt! Ibland lite skrämmande snabbt.. Men det är ändå skönt, för varje dag kommer man närmare sommarlovet! Jag tycker det är bra att ha något att se fram emot ;) eller hur? Det är ungefär 100 dagar kvar! haha. Dags att börja räkna ned ;)

Idag får jag se vad som händer, ska nog kanske slå på någon film och bara mysa på rummet. (när det är väl är mysigt och städat) haha. Det gäller att passa på!


haha! trött tjej :)

27 februari - 10

Nu sitter jag här på golvet och lyssnar på lite musik på Spotify och jag fixar även garderoberna sådär lite ibland ;) haha. 1 garderob är klar, har två kvar.. Puuuuh va jobbigt! Men då hittar jag förhoppningsvis kläder lättare sen!

Imorse vaknade jag 06.16 och jag var verkligen hela borta. Tänkte att jag kunde sova 14 minuter till innan jag var tvungen att gå upp. Trodde det var en vanlig skoldag, och sen kom jag på att det är lördag och att jag inte ska till skolan på 1 vecka. Då kunde jag somna om väldigt lätt :) haha.


haha

Filmkollning!

Innan jag gick till Becca tittade jag på dessa filmer :)


26 februari - 10

Nu har jag precis kommit hem, och sitter faktiskt och tinar upp. Har varit ute och gått med Cissi och Becca, eller vi dansade, sjöng, lekte, hade snöbollskrig och skrattade också! Riktigt roligt måste jag säga :) Men jag fryser ganska så mycket om fingrarna tack vare snöbollskriget. För jag var inte beredd på det, så hade bara tunna fingervantar. haha. Innan promenaden var vi hemma vid Becca och pratade och spelade kort :)


Cissi, haha!

26 februari - 10

Imorse sov jag över, mamma kom in och väckte mig ungefär vid sju. Halv sju brukar jag gå upp, så fick stressa lite mer än vanligt. Men jag tog mig till skolan, och det är väl huvudsaken! Där hade jag foto och det enda jag gjorde idag var att sitta och "leka" i Photoshop. Himla jobbigt i alla fall, på slutet såg man nästan dubbelt.

Lisa och jag sprang till bussen och vi hann med en, så det var skönt måste jag säga. När jag kom hem var jag ute och skottade, det var riktigt tungt. Men mina "muskler" fick arbeta ;) haha

Nu sitter jag här och är sugen på lite Coca Cola, måste fira att det är fredag. Men det största firandet blir nog att lovet ÄNTLIGEN är här nu :)


Tog mig en cupcakes när jag kom hem. Den här blev helt konstig, men god var den! haha

Hur livet ska bli..

Idag gjorde jag en massa val i skolan, och det var då jag insåg en sak. Hela livet är uppbyggt av en massa val, val som kan bli både bra och dåliga. Det är inte alltid det lättaste att välja, för det kan vara flera saker man lutar åt. Jag tycker själv att jag på slutet fått göra väldigt många val. Det största och svåraste var när jag gick i 9:an. Vilken linje skulle man gå på gymnasiet? Skulle man kunna söka till någon skola så det blir flytt? Det var enormt jobbigt då, för jag visste varken ut eller in hur jag skulle göra. Jag var intresserad av fyra olika linjer. Det blev så att jag valde Samhällsprogrammet, och det var nog ett bra val.

Direkt när man började där fick man göra I-val, vilka kurser man skulle läsa där. 300 poäng är man tvungen att få i det, så då var jag tvungen att planera hur mina tre år på gymnasiet skulle se ut. Inte det lättaste!

På vårterminen i ettan var det dags att välja vilken inriktning man skulle gå på Samhäll. Jag stod och tvekade mellan kultur och ekonomi. När jag satt vid datorn för att göra valet hade jag fortfarande inte bestämt mig, men jag valde ekonomi. Det som kändes bäst för mig just under det "klicket".


Idag fick jag göra nya val, estetisk verksamhet, valbara kurser och i-val som jag behöver 100 poäng till i. Alla dessa val är enormt svåra, för vilka ämnen behöver man? Vilka kan man vara utan?

Jag vet att valen jag gjorde idag och tidigare kan göra så att mitt liv inte alls blir som jag har tänkt. Ett val av ett ämne kan göra så himla mycket.

Men för att man ska veta om man gjorde rätt eller fel, så måste man chansa. Man får helt enkelt hålla tummarna för att det lyckas.


Svårväckt?

Är du en också en av de som stänger av klockan i sömnen och bara somnar om? Sover över och kanske missar något viktigt.. Då har jag hittat de perfekta väckarklockorna! :)

Memory Alarm Clock
För att klockan ska sluta ringa måste du upprepa den slumpmässiga blinkningen på lamporna.Flying Alarm Clock
När klockan ringer skjuts en propeller iväg och för att få klockan tyst (har ett hemskt ljud) så måste man sätta tillbaka propellern.
Clocky
När det är dags att gå upp studsar klockan iväg och den slutar inte låta eller hoppa förrän du fångat  den och slagit av alarmet.


Jag kan säga att jag inte skulle vilja ha någon av dessa klockor. Kanske skulle vara kul att prova, men hur trött skulle man inte bli efter ett tag? Att behöva jaga en väckarklocka på morgonen. Men jag tror alldeles säkert att dessa klockor funkar hur bra som helst :) För att komma till sidan som säljer dem tryck här. Vill du komma direkt till klockorna kan du trycka på deras namn!

Mamma, mamma..

Hahaha, skön kille!
24 februari - 10

Ganska skön dag, hade ingen skola. Så jag fick sova ut imorse och det är alltid uppskattat! Mamma och jag tog en promenad när jag hade ätit frukost och jag gick så gott jag kunde. Lårkakan känns verkligen kan man säga. Men det blev bättre när vi hade gått ett tag, eller så var jag så van med smärtan! haha. Vi gick in på Konsum på vägen hem och köpte tidning och även en muffinsbok. Så nu blir det baka av  ;)

När vi hade varit hemma ett tag åkte vi ut och handlade lite. Först Ica, där köpte jag Princess Lillifee strössel! haha. Var fyra olika former på strössel i en förpackning, perfekt! När vi var klara på Ica gick vi över till Konsum och där köpte jag mig en förpackning med sushi.. Sedan åkte vi hem och då åt jag upp firren. Mums vad gott det är med sushi! Helt sjukt..

Hade tänkt att jag nu skulle göra cupcakes, men vårat vatten är tydligen avslaget för det är någon läcka, så måste vänta lite. Jobbigt! :O Men den som väntar på något gott..

Vill ni veta en till rolig sak? Jag har fixat en praktikplats nu, och det känns underbart skönt.. :)


23 februari - 10

Idag var det skola som vanligt, började med att skriva en engelsk uppsats. Jag vet inte hur det gick, bra tror jag! :) Sedan idrott, och vet ni? Jag gjorde en vurpa så har fått en skaplig lårkaka! Skulle kunna få högsta betyg i klantighet ;) haha. Sedan har jag haft företagsekonomi (Zzzzzzz...) och sist men inte minst svenskaprov. Det har faktiskt aldrig känts så bra på ett prov, kände mig säker :)

Efter skolan tog jag bussen hem och sedan åkte mamma och jag direkt till Borlänge. Gick på kupolen och där hittade jag lite smågrejer :) Käkade även på Donken!


”Fokis outfit”

Jag är med i en tävling där man kan vinna "Fokis outfit" (extremt snygg). Alla kläderna i outfiten kommer från Kii.se.


Språkhistoria..

Just nu sitter jag och kollar igenom frågorna om språkhistoria, imorgon är det upp till bevis. Har ett prov då på svenskan! Ganska svårt att komma ihåg allt, men det borde gå. Måste även kunna skriva mitt namn med runor, men det är inte så jätte svårt.  Fast jag vet att man på ett prov kan få hjärnsläpp. Det har hänt många gånger, innan är man helt säker. Sen glömmer man allt så fort man får provet.. Någon som känner igen det?


22 februari - 10

Idag hade jag först svenska i skolan, hände absolut ingenting då, sedan håltimme. Efter det italienska, prov! Jag har ingen kommentar om det :) Sedan hade vi Info & Layout. Det enda jag tänkte på hela dagen var att få gå hem, kände mig inte alls bra. Gick på tabletter idag, annars hade jag inte klarat det.

Just ja, imorse blev jag väckt 06.00 för då började hockeyn. Hann se två perioder hemma, sedan fick jag skynda mig till bussen. När jag satt på den satt jag direkt på radion på mobilen, var väldigt svårt att få in bra mottagning. När vi väl var i Ludvika insåg jag att jag skulle sökt kanal en gång till, då hade det varit bättre. Men det går bra att vara efterklok ;)


Ge mig lite varmare väder?  Bild från älskade Berga!

Nagelfixning..

Jag har fixat mina naglar nu.


21 februari - 10

Jag är stolt över mig själv, vaknade 09.00 idag. Somnade ungefär 03.00 inatt! Men det var så himla just ute så det var helt omöjligt att sova vidare. Jag har i alla fall kollat igenom italienskan, den jäkla grammatiken. Imorgon är det prov på det och då är det upp till bevis. För första gången i hela mitt liv känns det som att det kommer gå bra!
Men det har gått bra alla gånger när jag inte känt så, det kanske kommer gå dåligt nu istället? Det visar sig helt enkelt imorgon..

Nu har jag bara en vecka kvar innan lovet och det är italienskaprov imorgon och ett språkhistoria prov på tisdag. Sen kan man NÄSTAN säga att lovet är här!


20 februari - 10

Idag vaknade jag ungefär 11.30, var skönt att få sova ut lite! Kollade igenom lite gamla kort som jag hittade i en låda. Ibland kan det vara kul att titta, helst om man ser att man har förändrats. TACK gode gud för det!

Jag har precis kommit upp från bastun, det var underbart skönt att bara sätta sig där i värmen och slappna av.


Vitryssland - Sverige..

Nu har jag tittat klart på matchen mellan Vitryssland - Sverige. Det slutade 2-4 och sista minuterna tycker jag var hemska! haha.. Det blev i alla fall en vinst, och det är huvudsaken. Nu är det bara att börja peppa inför matchen mot Finland!

Har precis satt mig här framför med ett glas cola.. Ovanligt va? haha.

Föresten, var lite humor när jag satt och tittade på hockeyn. Tänkte att jag skulle prova en ny inställning på kameran, det var då jag upptäckte att jag hade min SWEDEN tröja på mig. Hade inte alls tänkt på det, men det var ju ett perfekt val med tanke på hockeyn!


19 februari - 10

Behövde aldrig gå till bussen idag, mamma var i Ludvika så Lisa och jag fick åka med henne hem! skönt.. Det är ett sådant jäkla OVÄDER ute, seriöst jag är så sjukt trött på snön nu! Men man kan tyvärr inte göra något åt det, bara göra det bästa av situationen. Det tycker jag att jag gör, dricker cola och leker i Photoshop. Snart blir det även hockey, Sverige - Vitryssland. Hur tror ni det går?
Vet inte varför, men jag har en svag känsla av av vi kommer förlora. Hoppas jag har fel!


Dagens låttips

Dagens låttips blir: Owl City - Fireflies
Dagens klädval.


19 februari - 10

Nu sitter jag på fotot och leker lite i Photoshop, men är så himla trött så det börjar bli jobbigt. Idag har Lisa och jag klätt ut oss till makaron odlare!! hahaha. Sedan fotade vi lite och jag har även varit inne i studion och fotat en reklambild. Det är de bilderna jag gör om nu, men inte snart längre!

Hoppas vi kan få sluta snart och då blir det att gå ut i det kalla och snöiga vädret. Skönt när man väl kommer hem, men vad händer? Hockey ikväll i alla fall. Vad ska ni göra? :)


Haha! Vet någon vart man kan köpa skorna? ;)

18 februari - 10

Idag har jag "bara" haft företagsekonomi i skolan, företagsekonomi i mitt hjärta <3 haha! Slutade 11.45 och Lisa, Becca och jag var kvar på skolan till 13.30 och spelade kort! haha.. Sedan gick vi ned på stan och kollade lite, innan jag tog bussen hem.

Jag har inte gjort något annat idag, bara haft lite kul med kameran..


Ja, ni ser ju! haha


Dagens klädval.


Trött tjej idag!

17 februari - 10

Idag har jag haft engelska och italienska i skolan, vi fick flytta upp italienskaprovet till måndag.. SKÖNT! Dagen har gått snabbt och när vi slutade åt vi lite mat och sedan traskade jag ned till bussen, i snövädret. Snälla, kan det inte bara sluta snöa nu? Vi har fått tillräckligt för längesen!

Nu sitter jag och äter vaniljglass, har lite ont i halsen och det brukar alltid bli bättre med lite kallt :) Ikväll ska jag åka till Säter och kolla på hockey.


Dagens klädval.


Fettisdagen!

Idag är det som sagt fettisdagen och då har helt klart en semla gått ner! Färdiga ingredinser, men jag fixade ihop en varsin till mig och mamma. Som ni kanske ser på bilden tycker jag om florsocker uppe på locket. Enligt mig är locket det absolut godaste på en semla och det tar jag av och sparar till slutet!

GRATTIS Becca!

Grattis Becca på 18-års dagen! Jag hoppas verkligen du uppskattar sångerna Lisa och jag sjöng idag ;) haha! Hoppas du får en toppenbra dag! Nu har du blivit en stor tjej :)


16 februari - 10

Idag fick vi titta på en teater i skolan, skönt för vi missade engelskan. Som inte är mitt favorit ämne! haha. Teatern handlade om en kille som satt på en anstalt för att han hade våldtagit en tjej på fyllan. Var tråkigt att bara sitta och kolla, men bra skådespelare! Sedan fick vi i klassen diskutera teatern och även lite andra "ämnen". Vi körde t.ex. heta stolen. Diskussionen är väl något jag kunde ha varit utan!

Sedan hade vi idrott, skidorientering! Jag kan bara säga såhär, jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv.. "Linnea, det är en enorm hartass här". Ni andra förstår inte, men det gör Lisa och jag! haha. Blev även en hel del vurpor när vi skulle över skogen till kontrollerna, annars var vi ganska stadiga på benen! haha.

Något annat speciellt har inte hänt idag, företagsekonomi och svenska bara.

Nu ska jag läsa lite italienska, för vet ni? Jag har ett prov imorgon! PANIK!! Men vi får hoppas Jesus är med och räddar mig, så stod det på budskapet jag fick på en godis idag i skolan. haha.


Har t.ex 35 meningar som ska sitta till imorgon! Ett mirakel krävs..

Dagens klädval.


500:e inlägget!

Nu är huvudet äntligen lite bättre, känns fortfarande som att jag åker båt. Men det var större vågor för några dagar sedan ;) haha. Så det är påväg åt rätt håll!

Idag har jag varit i skolan, vi hade först svenska. Redovisning med mina brudar.. Det gick bra, förutom att jag helt plötsligt började se texten dubbelt! haha. Men det gick det också! Vi hade en redovisning om svordomar och jag tycker vi hade fått ihop bra saker faktiskt. I början av våran redovisning spelade vi upp svordomsvisan. Riktigt bra låt, ska nog läggas in på mobilen! eller? haha. Sedan har vi haft klassråd och efter det en enorm håltimme, eller helt ärligt har jag haft rast hela dagen.

Klockan 14.00 var det dags för kärleksdag eftersom att det igår var Alla <3 -dag. Vi fick börja med att säga vårat namn och sedan skulle vi även berätta vilket djur vi liknar idag. Jag sa fisk, vet inte varför. Var väl enda djuret jag kom på.. haha.

Sedan var det en massa, rent ut sagt löjliga saker vi fick göra. Leka, spela staty, blunda, fånga Romeo och Julia.. Känns som att nivån hörde hemma på lekis!

Föresten, det här blir mitt 500:e inlägg i bloggen! Coolt :) haha


12 februari - 10

Har  varit dålig uppdatering och kommer bli det framöver också. I tisdags fick jag en handboll på tinningen och sen dess har jag känt mig yr. Igår var jag sammanlagt 7  timmar på sjukhus, och huvudet mår fortfarande inte bra. Så jag återkommer när yrseln försvunnit!

Dagens klädval.


7 februari - 10

Dåligt med uppdatering idag också, men har helt enkelt inte haft tid. Har gjort läxor, fixat en fransk manikyr på mig själv, kollat hockey och handlat! Det var smb 15/16 som spelade mot Leksand, ganska kul att se måste jag säga.

7 februari - 10

Har inte hunnit uppdatera här något idag, har helt enkelt haft annat för mig. Imorse gjorde jag iordning efterätt, kokos pannacotta och till det färska jordgubbar. När jag var klar med det åkte mamma och jag ut till mormor och morfar lite, sedan åkte vi och handlade. När det var klart fick mamma skjutsa upp mig till Lisa, där snodde jag bilder, och vi spelade även spel! haha. Ganska så mycket skratt blev det! ;)

Sedan kom pappa och hämtade mig och jag tvättade håret när jag kom hem, plockade även upp lite på mitt rum. Vid ungefär halv  fem kom syster och Fredrik hit på middag med förrätt, varmrätt och efterrätt. Som sagt vaar det jag som stod för efterrätten! Allt var verkligen jätte gott! :) Var första gången någonsin jag gjorde den efterrätten, men mums vad god den var! Kommer helt klart bli fler gånger, har lovat Lisa att jag ska bjuda henne på den någon dag! :) haha.

När vi hade ätit satte vi oss i vardagsrummet, där tittade vi på Melodifestivalen (kassa låtar).. Sedan blev det wii sports och guitar hero för hela slanten!


Förrätt


Efterrätt

Dagens klädval.


5 februari - 10

Idag har jag som sagt haft foto i skolan, gav ganska snabbt upp med photoshop. Men blev ändå nöjd med bilderna! För det var ju en schysst känsla i dem ;) Lisa och jag gick ut och satte oss i korridoren och tog lite kort, sedan spelade vi kort, och tog mer kort! haha.


plopp <3 haha
5 februari - 10

Nu sitter jag på fotot och gör om bilder. Blir bara fel och jag börjar bli smått tokig! haha. Ska väl sitta några timmar till och sen gå hem och deppa. Nej så illa blir det nog inte :)

Får se när jag slutar idag!

4 februari - 10

Idag var det riktigt tungt att gå upp, var helt enormt trött! Men jag klarade det och jag kom i tid till bussen, kan man verkligen säga.. Den var försenad imorse och jag trodde att jag sakta men säkert skulle förvandlas till en stående istapp! haha. Kom i alla fall till slut till skolan, kom någon minut försent till företagsekonomin. Idag var det dags för redovisning, det gick väl.. bra. haha. Jag har bara haft företagsekonomi idag, precis som alla andra torsdagar :)

När jag skulle gå ned till bussen så hände något som bara kan hända mig! Precis när jag gick under en stor gran lossnade en stor snöklump från kvistarna och pang.. Plötsligt var hela jag full med snö! Men som sagt, snö är väl alltid kul ;)


En helt random bild från skolan.. haha

Dagens klädval.


Runor!

Sitter just nu och gör svenska uppgifter.. Översätter runor, och jag har lyckats klura ut Landerydsstenens runor.. Nu är frågan, hur översätter jag detta till modern svenska: uirikR resti stan eftiR pialfa brupur sin trak pan Ar uaR miR knuti.. haha.


Dagens låttips

Dagens låttips blir: Lady Gaga - Bad Romance
Dagens klädval.


3 februari - 10

Idag har jag haft engelska och italienska i skolan. På engelskan hade vi ett slags läxförhör, vi blev indelade i grupper med tre i varje. Sedan fick vi berätta för varandra vad våra texter handlade om. Sedan fick vi även skriva en sammanfattning på texten.. Tror faktiskt både muntliga och skriftliga gick bra! Efter engelskan hade vi italienska, glosförhör. Det gick, ja hur gick det? Efter italienskan var dagen slut.. Becca och jag gick ned till busstationen i världens snöstorm. haha. Men det är i och för sig värre i södra Sverige, men det här var hemskt ändå.. Jag såg ingenting på hela vägen, det var bara att hoppas att man inte skulle krocka med någon! Lyckligtvis gjorde jag inte det! :) Tog mig helskinnad till stationen, dock blev det inte buss hem. Fick åka med Beccas pappa, skönt!

Nu har jag nyss ätit lite kycklingsallad och jag hade faktiskt tänkt att jag ska skriva klart en utvärdering från företagsekonomin nu :)


2 februari - 10

Nu har jag precis läst klart den engelska texten om Oliver Twist. Har översatt varje ord på svenska så jag verkligen skulle förstå handlingen. Kan faktiskt säga att jag kan det skapligt! Har i alla fall lagt undan den boken nu, och kollar lite på italienska glosorna.


Man ser väl inte allt för glad ut när man måste plugga.. haha

2 februari - 10

Nu sitter jag här och letar på lite bra musik på spotify, men det går inge vidare.. Ska börja göra lite läxa nu, engelska och italienska står på dagens schema. Himla jobbigt måste jag säga! På engelskan ska jag läsa en text om Oliver Twist och sedan ska jag imorgon kunna återberätta den med mina egna ord, inte min grej riktigt.. Ska även kunna något om författaren, men det är chill!

Har även några italienska glosor till imorgon, vad tycker vi om det? Love it! haha! Jag har sagt till vår lärare att jag ska bli positiv till allt nu, så jag älskar läxor! :) haha


Såhär ser jag ut idag!

Dagens låttips

Dagens låttips blir: Kurt Nilsen - Rise to the occasion


1 februari - 10

Gjorde ingenting på Layouten idag, för folk var så himla sega! haha. Men Lisa, Becca och jag roade oss på aftonbladet.. Det var en chatt med Robinson vinnaren Hasse. Lisa och jag skrev in frågor, men fick inget svar. Lisas fråga kom upp, men det var kanske någon annan som skrivit den? haha :)

Bussresan hem gick förvånansvärt snabbt, och jag fick kliva av bussen snabbare än blixten! haha nejdå..

När jag kom hem berätta mamma att hon köpt en smörgåstårta, mums! Det var riktigt mums vill jag lova! När min bit var uppäten plockade jag ur diskmaskinen. Nu sitter jag här och ja, skriver här. haha.
Info & Layout!

Nu sitter jag vid datorn och har info & layout, ska göra klart våra CV. Men jag är redan klar, så jag får helt enkelt vänta på resten.. Tänkte att jag istället kunde skriva lite här ;)

Fick sova till 10.00 idag och sedan skjutsade mamma mig till skolan. Jag tänkte först åka upp vanlig tid, men man behövde inte vara på svenskan. Somnade inte förrän 5 inatt så det var skönt att ändå få sova lite!