Brysselkex





  • 200 g smör/margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 krm bakpulver
  • knappt 5 dl vetemjöl

  • 1 dl strösocker
  • några droppar karamellfärg

 

  1. Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst.
  2. Tillsätt äggulan.
  3. Blanda vetemjölet med bakpulvret och blanda ihop till en deg.
  4. Dela degen i två delar och rulla till två rullar, ca 4 cm tjocka.
  5. Färga sockret med lite karamellfärg, strö ut på ett smörpapper och rulla längderna så att sockret fäster runt om.
  6. Lägg rullarna i kylen en stund.
  7. Skär ca 6 mm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter på 200˚C.

(kakorna blir godast om man bakar med smör!)

 

 

 



Åh, så gott ! Sånna där åt man ju i massor när man var yngre. Blev de goda ? :)

2012-03-08 // 10:36:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback