Säker bilchaufför?

 
Alltså, nu var det längesen jag skrev ett riktigt diskussionsinlägg. Jag tycker om att diskutera, jag tycker om att ha en egen åsikt och jag skiter i om andra tycker jag är knäpp för det. Det finns alltid människor som håller med och alltid några som inte gör det. Jag tycker inte man ska vara rädd för att säga vad man tycker, vi lever ju i ett fritt land!
 
Ja, idag ska jag prata om bilchaufförer! Eller ja, det kan vara busschaufförer och you name it. Alla som vistar sig ute på vägarna helt enkelt. Vissa verkar helt enkelt tro att dem är odödliga och kör med gasen i bottnen. "Nej men jag är en säker chaufför".
 
Jag har märkt en grej nu när jag åker bil till jobbet, jag åker på en skogsväg där det är väldigt mycket kurvor och ja det finns bara några ställen där det är bra sikt. På just denna väg är det 80 och jag kör i 80, jag kör inte långsammare, jag kör inte snabbare.. Jag vill inte förlora mitt körkort, jag vill inte få någon onödig böter för att man inte kunde hålla sig till en hastighet? Sedan finns det sådana som ska lägga sig precis i arselet på en, tänk om ett djur skulle springa ut på vägen, då skulle jag ha djuret fram på bilen och bilen bakom smashad bak på min bil. Jag skulle nog också vara ganska smashad..
 
Jag vet att hur duktig och säker jag än är som chaufför så kan jag ändå inte känna mig säker. För man vet aldrig om man möter någon som tror att den är en superhjälte. Ofta när jag åker bil får jag ont i magen, bilister som ska om till vilket pris som helst. Jag har så himla många gånger sett hur olyckor nästan kommit till. Tänk om den mötande bilen skulle varit lite närmare, då hade jag blivit vittne till en olycka orsakad av någon som är egoistisk och endast tänker på sig själv.
 
Att vara en bra chaufför är inte att köra i hastigheten som står på skylten, man ska självklart inte köra snabbare! Men jag menar att man måste anpassa sin körning efter väglaget och det verkar inte vissa förstå. Jag är inte det minsta förvånad över att det blir bilolyckor. Som nu, det är halt och spårigt ute. Ändå ska folk köra snabbare än man får och riskera både sitt eget liv och andras. Du kan få en sladd och hamna på fel sida vägen, precis då det kanske kommer en bil. Chauffören i den andra bilen har troligtvis massa människor som älskar den, skulle du verkligen vilja krossa alla dessa människor bara för att du anser att du är en sån duktig chaufför?
 
Jag skrev tidigare att jag inte kör snabbare, inte långsammare , om väglaget tillåter rätt hastighet så klart. Idag körde jag 65 när det är 80. Det gick inte att köra snabbare, man såg inte vart vägen sluta, man såg ingenting pga att det snöade så mycket, det var massa snö och spårigt. Jag hade t.om svårt att få full kontroll på bilen i 65! När jag mötte bilar var jag tvungen att köra ännu långsammare eftersom det var så spårigt så bilen åkte lite över på andra sidan.
 
Den absolut värsta kommentaren tycker jag är "men jag har bråttom". Till vadå? Åk tidigare hemifrån isåfall då, riskera ingenting. Du är människa, du har fått ett liv, slösa inte bort det. Det kan helt plötsligt vända och den där omkörningen du ofta klarar av kanske helt plötsligt inte funkar..
 
Du har ett ansvar som trafikant, tänk på att du inte är den enda som är ute på vägarna!
 
/ Bitter Linnea!

tjugonionde oktober

Jag älskar känslan när man precis klivit ur från en varm bastu och sedan sätter sig i mjukiskläder! Man känner sig så lugn och harmonisk! Haha tyckte bara det lät kul, det är klart, känner mig så. Men avslappnad skulle nog bättre förklara känslan. Hoppas att jag kommer somna gott när det väl är dags att snutta kudde! Innan jag la mig i bastun åt jag en tacotallrik á la Linnea. Magen mår inte helt bra, att man inte lär sig.. Det är något i tacokryddan som inte jag tål. Får ont i magen och krampar lite, men det är faktiskt värt det, mums!
 
Tro inte att det är det enda jag gjort idag, jag har t.ex sladdat med bilen också. Nej men jag jobbade och började kvart i tio. Snön VRÄKTE ned och det var jättesvårt att köra bil faktiskt. Sladdade i varenda sväng, men tog det lugnt och tog mig fram säkert! ;) Jobbet gick även det bra och snabbt! Sen var det biltur hem, spårigt istället för halt. Det var faktiskt ännu värre.. Men jag sitter här och skriver nu, tror att jag kommer bli en ännu bättre chaufför nu när jag får åka i sådant här väder själv. Får klara mig själv och har inte en pappa bredvid mig som kan ta över körningen när det är läskigt. (rackarns, höhö)
 
Liten Linnea och farfar <3
 
 

haha!

- Hur ser man att det är en mus i kylskåpet?
- Ostbågen står parkerad utanför...
 
 

tattoo

ett eller två?
 

Vintertid

Har ni kommit ihåg att ställa om klockan till vintertid? I have!

Haft några riktigt bra dagar, i fredags lånade mamma och jag prinsessorna och gick på Öppna Förskolan. Var alldeles för mycket barn där, så det va sådär. På kvällen åkte vi på hockey till Hofors, det blev förlust.. Åkte hem med kalla tår och fingrar!

Igår jobbade jag till fyra och när jag slutat åkte jag direkt hem och började fixa mig för fest. Invigde min nya fina klänning från Nelly. I love it! Åkte sedan hem till Jesper där det även var andra boys. Fuck the dealer, blåsleken och kattleken körde vi på, har nog aldrig haft så kul på en förfest!

Nu ligger jag i sängen och kikar på Bonde söker fru och magen börjar kurra.. Ska ta mig något att äta, och ikväll känns det som att en kebab skulle sitta fint!


tjugofjärde oktober

Snart är även oktober slut, helt sjukt vad snabbt tiden går! Julmusik har börjat spelas på radion. julmust och pepparkaksdeg har börjat säljas i affärerna. Jag tycker att det ska få vänta, kom igen vi är på slutet av oktober bara?
 
Jaja, inventeringen igår gick bra, slutade exakt 23! Körde ihjäl en ekorre påväg hem, vila i frid lilla du. Kan säga att jag nästan började grina, usch vad hemskt.. Stackars liten.
 
Nu då? Jo nu sitter jag här, har nyss ätit mat och jag funderar på att gå ut och ta en promenad i det kalla vädret. Ikväll ska jag titta på Kalla Fakta som idag handlar om H&M. Ska faktiskt bli intressant att se vad som tas upp!
 

late work

Idag har jag haft en jättemysig dag, mamma och jag gick ut och gick och på vägen lånade vi med oss Vera lite. Gick en liten sväng med henne och sedan lämnade vi tillbaka henne och fortsatte hemåt. Jag hoppade in i duschen och sedan käkade jag lite mat. Nu har jag sminkat mig och dragit på mig en tröja. Haha, har inte hunnit med byxorna än! Ska i alla fall åka till Ludvika och hämta upp Cissi och sedan drar vi till jobbet. Hon får följa med idag och hjälpa till med inventeringen! Jobbar till 23, antar att jag är en ganska sliten tjej då.. Eller vad tror ni?
 

Peace & Love


två dagars klädval

Ger er två bilder på hur jag såg ut i förrgår och idag, igår var det mysdag med mjukisbrallor och hoodie! Det skippar vi bild på :) 
 
förrgår
 
idag

Nittonde oktober

Sjukt vad tiden går snabbt, har i alla fall haft två riktigt bra dagar sen jag skrev senast! I förrgår jobbade jag, kvällspass så jag hade inte tid eller ork att skriva här. Igår var jag ledig och vid tolv kom Cissi hit, vi tog en långpromenad och blev alldeles svettiga.. Sedan gick vi hem och tittade på film, The Vow och efter den From Prada To Nada. Två helt klart sevärda filmer :) Bjöd även henne på varm choklad med mini marshmallows i, mums!
 
Och idag har jag jobbat igen 13-20:15! Gick bra trots att jag hade ont i fötterna/ryggen och att jag var så himla trött. Sprang in på ICA innan jag åkte hem, 3 Cola för 36 kronor, PANGPRIS! haha.. Åkte hem, tog mig ett glas cola och nu sitter jag här på mitt golv. Håller på och fixar naglarna, blir svarta! Men inte glansiga som man brukar ha utan nu är dem matta. Skitsnyggt måste jag erkänna att det blir!
 

Sextonde oktober

Har haft en jättebra dag idag! Vaknade, fixade mig och tog sedan bilen till stan. Åkte hem till Cissi och vi satt och pratade massa innan vi mötte upp Elin och Lisette utanför Engeln! Köpte mig en cola och kladdkaka och sedan pratade vi massor, var kvar i ungefär tre timmar. Riktigt trevligt måste jag säga :)

Åkte hem och käkade lite mat innan mamma och jag drog iväg på hockey! Smb vann över Häradsbygden, det gillar vi!


Femtonde oktober

Tänker börja det här inlägget med att berätta för alla vilket skitväder det är ute nu. Inte konstigt om folk blir deprimerade.. Sommaren var också skit och nu är det bara skitmånader framöver! Okej, nu ska jag inte vara negativ mer, eller ja, försöka iaf!
 
Idag har jag varit hos världens bästa Cissi, hon hjälpte mig färga min utväxt och sedan pratade vi massor. Blev även bjuden på fika och det tackar man ju inte nej till! Åkte hem och sedan åkte mamma och jag till stan igen, fast till bror. Jag la mig i en fåtölj och sedan titta jag på datorn medan dem fixade med några stolar. Var kvar någon timme och på hemvägen köpte Mami och jag med oss pizza från stan. Det var gott, men måste ändå säga att colan var höjdpunkten!
 
Nu sitter jag här och lyssnar på gammal musik och väldigt passande slogs precis "det regnar i stockholm" igång. Tänkte att det kunde vara kul att veta, för jag antar att det regnar där på riktigt idag!
 
 
drömmer mig tillbaka till Turkiet, bästa resan någonsin!

Gåshud och svullen läpp

Rubriken till det här inlägget är väldigt passande. Jag håller på att frysa ihjäl, skulle helst vilja jobba i min OnePiece! Men det tror jag inte skulle vara så fint så jag får helt enkelt frysa istället.. Och jag är småförkyld och i förrgår fick jag ett munsår och nu har jag sex stycken. Fem på läppen och ett i munnen, livet är väl för underbart..

Ska snart hoppa in i bilen och köra till Borlänge och jobbet! Pappa har varit snäll och bytt till vinterdäck på bilen. Har varit lite halkigt varje dag jag åkt..

Ger er en bild på dagens klädval, älskar mobilbilder! Höhö


Fjortonde oktober

Jobbet idag (igår) gick bra, eller ja så bra det bara kunde gå. Känner mig helt ur form! Åkte hem och slängde mig på soffan och somnade.. Vaknade och fick nästan direkt skjutsa mamma till jobbet.

Nu sitter jag och kikar på film, fryser och har huvudvärk. Men filmen är rätt bra, så vill se klart den innan det är dags att dejta kudde! Ska även upp "tidigt" imorgon, jobb jobb jobb :) är inte så många timmar så jag borde klara av det.

Kan även bjuda på gårdagens klädval!


Trettonde oktober

Nu sitter jag och väntar på att få börja jobba, en kvart kvar! Har ingen känsel i varken fingrar eller tår då det är himla kallt ute nu.. Det borde försvinna så fort man börjar plocka med kläderna!

Slutar fyra så vi hörs väl antagligen då..


Elfte oktober

Idag började jag jobba 9:45, tog bilen till jobbet och på vissa ställen glänste det på vägen. Tycker inte om halka och definitivt inte kyla! Jobbet gick bra och slutade fem. Tog mig en tårtbit innan jag åkte därifrån som vi idag blev bjudna på :)

Har även varit med mamma till Ludvika, åkte till bror och sa hej och sedan handlade vi lite. På hemvägen köpte vi med pizza och nu är det soffmys! Cola och remmar som är kvar efter marknaden!


Tionde oktober

Jag hade tänkt mig en riktig sovmorgon idag då jag är ledig. Men min telefon började ringa och jag lovar att jag inte ens blev irriterad för att jag blev väckt. Svarade på några frågor i Ludvika för lite mer än en vecka sen. Och tro det eller ej, men jag är vinnaren så jag har nu vunnit en hotellövernattning :) får se när och vart det blir!

I skrivande stund sitter jag och väntar på att nagellacket ska torka. Köpte mig ett fint glittrigt igår! Kommer ta väldigt lång tid innan jag blir klar, är mycket genomskinligt i det och glittret har svårt att fästa.. Självklart vill jag att hela naglarna ska blinga! Haha.


H&M

 
299 kronor

nionde oktober

Har åter igen jobbat ett kvällspass och känner mig skapligt trött och sliten. Idag gick jag in på ICA när jag slutade och köpte en cola och godis. Allt för att inte somna vid ratten, för vägen jag åker hem är så jäkla tråkig, skog skog skog.. Och inte nog med det, helt nyasfalterat så det känns som att man bara glider fram! Idag fick jag tvärbromsa två gånger för rådjur, såg även sådana på två andra ställen men jag såg långt före så behövde inte sitta i rutan efter ;) Såg även två rävar och en katt på vägen hem. Tycker att djuren kan hålla sig inne i skogen när jag åker där. Helt sjukt vad öde vägen är på kvällarna, mötte en bil och hade ingen bakom mig (trots att jag körde 65 där det är 80, höhö) Jag vill inte ta några risker när jag hade sett så många djur!
 
Shoppade även lite idag, några fina grejer som kommer användas mycket nu under hösten/vintern. Kommer visa bilder, det lovar jag. Kanske till och med fixar det idag!
 
 
snart är det dags för min tredje tatuering, can not wait!

Klädval

Time for work! Idag blir det en skön outfit.


åttonde oktober

Jag hade klockan på 11 imorse, eftersom jag skulle börja jobba 13.. Vill försöka sova så mycket som möjligt då jag senaste veckorna fått lite väl lite sömn! Kunde dock inte somna förrän 03:00, ja ni läste rätt. Jaja, tänkte att jag i alla fall skulle få sova åtta timmar. Det där är något av det farligaste man kan tänka på när man ligger i sängen, hur många timmar/minuter man får sova innan man ska gå upp. Då brukar det oftast automatiskt bli så att man inte kan somna och man får dra bort timme efter timme.. Känner ni igen det?
 
Pappa kände tydligen för att fylla på pellets, typ halv nio imorse. Pannrummet ligger precis mittemot mitt rum, och ja det är ju inte ljudlöst att fylla på. Vaknade självklart av det (mycket glad tjej då) Hade jättesvårt att somna om, vaknade sen tio. Kändes ovärt att somna då, så spelade lite yatzy och låg kvar under täcket för där var det varmt och skönt. Det måste vara det jobbigaste med hösten/vintern. Att kliva upp ur sängen, i kylan :)
 
Och som sagt, jag har även jobbat stängning. Kände mig lite seg, kan nog vara pga förkylningen som jag nu fått! Slutade 20:15 och då var det bara sätta sig i bilen och köra hem. Kan med handen på hjärtat säga att jag blev rädd på slutet, började gäspa mer och mer, ögonlocken blev tunga.. Så jag stängde av värmen, höjde musiken, satt och sjöng (skrek) med i låtarna, och gav mig även något bitchslap! Imorgon har jag även då stängning, en sak som är säker är att jag ska köpa mig en cola eller energidryck innan jag sätter mig i bilen.
 
Ska ta mig något att äta nu, får nog bli lite te och mackor!
 
älskar den här bilden på mig och prinsessan!

sjunde oktober

Sjukt vad tiden går, och nu mår min hals bra! Så himla glad, I did it :) Men nu har jag fått en förkylning istället.. Men antar att det hör hösten till att näsan ska rinna och lite halsont. Jag brukar alltid vara sjuk en gång när hösten precis börjat.
 
Igår jobbade jag i alla fall första passet på typ två månader, så himla kul att vara tillbaka. Var orolig att jag skulle glömt massa. Men det gick jättebra :) Jobbade även idag och imorgon har jag stängning. Kommer nog vara galet trött när jag ska åka hemåt. Har fortfarande inte tagit igen mig helt när det gäller sömn och jag har inte varit så "aktiv" med tanke på att jag bara legat på soffan..
 
Jag blev att sakna bloggen idag, vilken rolig historia vi har bakom oss! haha.. Ska försöka bli bättre, vet att jag sagt det förut men ibland släpper bara all inspiration man har till att blogga. Då blir det torka, sånt man får räkna med helt enkelt :)
 
Nu sitter jag här med brända mandlar och ett glas cola. Ska snart kika på en film och efter den är det dags att dejta min nya sköna kudde. Hoppas bara att jag kan somna!
 
 

I'm back!

Har inte skrivit här något på ett bra tag, lovade att jag skulle uppdatera varje dag om operationen.. Men vad ska jag säga, smärtan ville aldrig ge sig, jag hade jättesvårt att äta. Förra torsdagen ringde vi till Falun för att det är inte normalt att ha så ont som jag hade så länge. Fick åka upp direkt och där blev jag undersökt av en doktor. Hon tittade i halsen och det visade sig att jag hade fått en infektion på högra sidan där halsmandeln satt förut. Fick ett recept utskrivet på antibiotika och ja det var bara att börja käka. Det tog tre dagar innan jag kände någon skillnad, men sen tycker jag det har gått snabbt. Åt citodon fram till det + kvällarna precis innan jag skulle sova. Men nu har jag varit utan den starka tabletter flera dagar men jag äter fortfarande Voltarentabletter, tänkte att jag skulle sluta även med dem, men det tyckte inte halsen om. Så ska i alla fall äta upp tabletterna jag har kvar, inte så många. Sen kan det bli så att man kanske måste ta någon ibumetin ett tag. Kvällarna är helt klart värst men absolut inget mot förut. Känner mig som förut, trots förlorade halsmandlar.. haha! En sak som jag dock känner är att jag är väldigt trött och hungrig. Kroppen behöver väl ta igen allt den missat både i sömnväg och att äta. 
 
Jag kan säga såhär, just när jag hade sådär ont att jag bara grinade och inte kunde äta så ångrade jag operationen. Tänkte att vafan det är väl bättre att stinka i käften än att behöva utstå den där smärtan. Men sen kom jag på, vad gör det med några hemska dagar när jag nu kommer slippa halsmandlarna resten av mitt liv? Ja, nu ångrar jag inte en sekund att jag opererades. Lider ni av något tack vare halsmandlarna och sedan får chansen att operera bort dem, GÖR DET! 
 
Jag har gett er tips tidigare men jag tänkte att nu kommer sista tipsen, vissa är lika som tipsen jag tidigare skrev!
 
  • Fyll upp frysen med isglass, helst i olika smaker (du tröttnar lätt, tro mig) Smärtan går faktiskt ned och glassen bedövar lite. 
  • Sov när du får chansen, för nätterna är jobbiga, i alla fall för mig. 
  • Försök få i dig någonting, vad som helst. För mig funkade saft, hjärtchips och Marabou mjölkchoklad. Det smälte i munnen och jag fick lite energi av det. 
  • Var noga med att ta tabletterna, hoppa inte över någon bara för att du för tillfället inte har ont. Smärtan släpper inte bara sådär, så du kommer bara få extra ont när tabletterna du tagit tidigare släppt helt. När den smärtan är framme är det t.om svårt att få ned tabletterna, och ja iof det är det även fast man inte har så ont. 
 
Sådär, nu är jag klar med att förklara om min operation! Nu mår min hals skapligt, den är jättefin och jag har inte såna jättestora hål efter mandlarna som vissa får. Antibiotikan var en riktig räddare måste jag säga :)