Säker bilchaufför?

 
Alltså, nu var det längesen jag skrev ett riktigt diskussionsinlägg. Jag tycker om att diskutera, jag tycker om att ha en egen åsikt och jag skiter i om andra tycker jag är knäpp för det. Det finns alltid människor som håller med och alltid några som inte gör det. Jag tycker inte man ska vara rädd för att säga vad man tycker, vi lever ju i ett fritt land!
 
Ja, idag ska jag prata om bilchaufförer! Eller ja, det kan vara busschaufförer och you name it. Alla som vistar sig ute på vägarna helt enkelt. Vissa verkar helt enkelt tro att dem är odödliga och kör med gasen i bottnen. "Nej men jag är en säker chaufför".
 
Jag har märkt en grej nu när jag åker bil till jobbet, jag åker på en skogsväg där det är väldigt mycket kurvor och ja det finns bara några ställen där det är bra sikt. På just denna väg är det 80 och jag kör i 80, jag kör inte långsammare, jag kör inte snabbare.. Jag vill inte förlora mitt körkort, jag vill inte få någon onödig böter för att man inte kunde hålla sig till en hastighet? Sedan finns det sådana som ska lägga sig precis i arselet på en, tänk om ett djur skulle springa ut på vägen, då skulle jag ha djuret fram på bilen och bilen bakom smashad bak på min bil. Jag skulle nog också vara ganska smashad..
 
Jag vet att hur duktig och säker jag än är som chaufför så kan jag ändå inte känna mig säker. För man vet aldrig om man möter någon som tror att den är en superhjälte. Ofta när jag åker bil får jag ont i magen, bilister som ska om till vilket pris som helst. Jag har så himla många gånger sett hur olyckor nästan kommit till. Tänk om den mötande bilen skulle varit lite närmare, då hade jag blivit vittne till en olycka orsakad av någon som är egoistisk och endast tänker på sig själv.
 
Att vara en bra chaufför är inte att köra i hastigheten som står på skylten, man ska självklart inte köra snabbare! Men jag menar att man måste anpassa sin körning efter väglaget och det verkar inte vissa förstå. Jag är inte det minsta förvånad över att det blir bilolyckor. Som nu, det är halt och spårigt ute. Ändå ska folk köra snabbare än man får och riskera både sitt eget liv och andras. Du kan få en sladd och hamna på fel sida vägen, precis då det kanske kommer en bil. Chauffören i den andra bilen har troligtvis massa människor som älskar den, skulle du verkligen vilja krossa alla dessa människor bara för att du anser att du är en sån duktig chaufför?
 
Jag skrev tidigare att jag inte kör snabbare, inte långsammare , om väglaget tillåter rätt hastighet så klart. Idag körde jag 65 när det är 80. Det gick inte att köra snabbare, man såg inte vart vägen sluta, man såg ingenting pga att det snöade så mycket, det var massa snö och spårigt. Jag hade t.om svårt att få full kontroll på bilen i 65! När jag mötte bilar var jag tvungen att köra ännu långsammare eftersom det var så spårigt så bilen åkte lite över på andra sidan.
 
Den absolut värsta kommentaren tycker jag är "men jag har bråttom". Till vadå? Åk tidigare hemifrån isåfall då, riskera ingenting. Du är människa, du har fått ett liv, slösa inte bort det. Det kan helt plötsligt vända och den där omkörningen du ofta klarar av kanske helt plötsligt inte funkar..
 
Du har ett ansvar som trafikant, tänk på att du inte är den enda som är ute på vägarna!
 
/ Bitter Linnea!


» :)

pedal to the metal :)

2012-10-29 // 22:35:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback