Nästan som liten..

En sak slog mig idag, jag var ute och hämtade posten och då upptäckte jag att jag fått klädkataloger. Det var nästan som att jag sprang tillbaka in bara för att få kolla igenom alla vårens kläder. Kastade den övriga posten på bordet och sedan gick jag in snabbt på rummet och bara rev av plasten på katalogerna. När man var liten blev man så glad när en leksakskatalog kom på posten, det har ändrats väldigt mycket. En klädkatalog är något av det bästa jag vet nu. Dock är det väl bättre om man beställer något! haha. Är den någon mer än jag som blir alldeles "galen" när en sådan katalog ligger i brevlådan?


29 december - 09

Idag har jag städat mitt rum, fast det är inte helt klart än. Har rensat alla lådor och även dammsugit i dem. Garderoberna har jag också fixat iordning, och nu är soffan nästan tom! Har även dammat i precis hela rummet, och det behövdes verkligen! Ska snart dammsuga och sedan torka golvet, men mamma ligger och vilar lite nu, så jag väntar tills hon är klar med det. Vill ju inte väcka henne! :)

Just ja, jag har även hunnit med att färga mammas hår idag, det gick bra! Men fick ont i hela huvudet av hårfärgsdoften! haha.


Linnea hissar - och dissar..



Jullov - Säger bara en sak, UNDERBART!

Julen - Bara kunna ta det lugnt och följa traditionerna.




Snö - Alltså, jag tycker om snö. Men nu tycker jag att vi har överdrivet mycket!

Kalla vinterdagar - Dagar då det är ca -15 grader ute och man blir helt nedkyld.

28 december - 09

Ja, nu ska jag försöka skriva något här. På slutet har jag inte varit speciellt duktig på det, men jag har väl annat för mig också.. haha. Nej men, jag har bara inte känt för att skriva något här.

Min jul var hur mysig som helst, på julaftons kväll var mammas släkt ute vid mormor och morfar, mat, prat och julklappsöppning blev det där. Vi kom hem typ 23.00 och då kunde jag verkligen inte sova, som när man var liten.. Alla grejer man fått under dagen var man bara tvungen att prova då, ända in i natten. Nu hade jag inte några sådana grejer eftersom att jag blivit äldre, då är det pengar och inte leksaker man vill ha. haha :) Hade jag fått en barbiedocka så hade jag nog blivit väldigt besviken och förvånad! haha.

På juldagen åkte vi ned till morbror för att äta lite julmat och bara umgås. Slutade som vanligt med att jag lekte med kusinerna, och bilbanan var nog kvällens höjdpunkt! haha. Tror aldrig att man kan bli för gammal för en sån..


På julaftonen/juldagen var jag lady in red!


God Jul!

Nu sitter jag här och hostar och lägger in lite ny musik på mobilen. Men det gör jag genom bluetooth grejs, och det tar en evighet!

Imorse var jag hos Anders, Erik och Anton och åt frukost. Sedan satt vi och pratade några timmar, mysigt. 

Nu har jag kollat Kalle och snart blir det mormor och morfar. Ska bli en mysig kväll! :)


Världens sämsta cam på den här datorn!


Dan före dopparedan..

Jag tänkte att jag faktiskt måste skriva ett inlägg såhär dan före julafton. Idag vaknade jag ungefär 9, då hade jag sovit i 4,5 timme. Men bättre än ingen timme alls! haha. Slog in resten av paketen sedan satt jag på bastun och väntade på att den skulle bli varm. Under tiden lyssnade jag på lite julmusik. Sedan bastade jag, och det var faktiskt riktigt skönt, så skönt att jag slumrade till. opss.. haha.

Sedan har pappa, David och jag varit ned till Jenny och Fredrik. Vi blev bjudna på fika och vi bytte julklappar med varandra. När vi kom hem somnade jag på soffan och sedan gjorde jag iordning en liten jultallrik åt mig själv, med köttbullar, sill, potatis, skinka och gräddfil. Det var riktigt gott! Dock skippade jag julmusten till, eftersom det är något jag inte alls tycker om.

Nu spelar mamma, pappa och jag bingolotto, men det har inte gått speciellt bra. Nyss var vi nära att vinna en bil och 523 000 kr.. Men så klart gjorde vi inte det.


22 december - 09

På slutet har det här med att blogga inte varit det första jag tänkt på. Jag känner att jag helt enkelt inte haft något speciellt att skriva, och då kan man lika gärna ta en liten paus i två dagar. Nu kommer i alla fall ett nytt inlägg :)

Vaknade ungefär 12.00 imorse, och då va jag ändå jättetrött! haha. Åt lite frukost ochefter det fixade jag iordning mig. Mamma och jag åkte sedan ut och fixade saker, eller fixade kanske man inte säger. Hälsade på vid småkusinerna, handlade på Konsum/Ica. Var på Nisses, hämtade min astmamedicin på apoteket. Sedan vet jag inte om vi gjorde så mycket mer, men dagen gick i alla fall riktigt snabbt!

När vi kom hem blev jag besviken, julgranen var redan klädd.. Men men som David sa: "Traditioner är till för att brytas". haha. Pappa och han fixade maten, och när vi ätit gjorde David och jag knäck. Himla jobbigt att stå och röra om hela tiden, men det blev nog bra!



20 december - 09

Nu tänkte jag att jag ska försöka skriva något här. Idag vaknade jag av världens hosta och det har faktiskt pågått hela dagen. Slemmet börjar blandas med blod, så jag måste fått något sår efter allt hostande. Lite jobbigt faktiskt!

Idag har jag städat, julpyntat, kollat film och tittat på Robinson.. Just ja, har även varit ned och fixat tändved till brasan, jag är kingen! Haha. Blev lite hungrig efter det och då åkte David och köpte Brandt's mat, mums!


17 december - 09

Idag hade vi matte i skolan, eller matte kan jag inte precis säga! Vi körde lite julmusik tävlingar. Jag var discjokey ;) haha. Sedan var det hål och sist men inte minst företagsekonomi (<3).. haha. Sedan slutade vi och då hämtade mamma mig på skolan, vi gick och kikade i lite affärer. Jag hitta ett jättesnyggt armband, men köpte inte. Lär nog ångra mig rejält!

När vi kom hem så tittade jag lite på tv och åt lite mat. Sedan körde jag igång med städning av rummet. Det är dock inte klart än, så imorgon får ni se en före- och efter bild. haha.

Imorgon är det SISTA dagen innan jullovet och det är inga lektioner imorgon. Först ska klassen samlas och sedan blir det en konsert i aulan, sedan BYE BYE! Får se om jag drar hem direkt efter, eller om det blir något annat. Kanske bowling? hahaha. Senare blir det i alla fall sjukan för min del!

16 december - 09

Nu ska jag göra ett försök att skriva ned någonting här.. Känner att jag inte har någon ork, har inte det till någonting nu längre.. Idag hade jag först engelska i skolan, och då tittade vi på en DÅLIG film. Det var den sämsta jag sett, och syntes att alla andra också tyckte det! hahaha.

Efter det var det dags för italienska, och prov! Jag tror faktiskt jag klarade det ganska bra, tack vare julsånger. Becca förstår! haha.

Föresten, imorse när jag vaknade hade jag jättesvårt att andas och det sved. Så jag drack en Samarin (BLÄ!!!) och sedan tog jag lite av mammas gamla astmamedicin. Kände när jag satt på bussen att det blev mycket bättre, men blev att darra i hela kroppen. Men det är så det kan bli när man tar medicinen.

På bussen hem från skolan fick jag en hostattack, ni vet en sådan där som håller på hur länge som helst? Min tog nästan aldrig slut, och tårarna bara rann.. haha. Lite komiskt!

Jag har precis vaknat, det var skönt att få sova lite. Kände mig frysen och lite yr innan, men det är mycket bättre nu. Mamma har även varit gullig och gjort en brasa i öppna spisen :)


en trött linnea!

Dagens låttips

Dagens låttips blir: Rihanna - Take a bow


13 december - 09

Imorse gick jag upp klockan 07.00 och slog på tvn. Sedan la jag mig i sängen och tittade på lucia, det var sådär. Det blev julkalendern och high school musical efter det, haha.

Jag har pluggat på italienskan och det går verkligen inte in, men det är som det är nu.. När jag hade gjort det duschade jag och sedan drog jag till Fagersta på hockey. 7-5 blev det, och nej det var inte alls kul.

Nu kollar jag på italienskan igen, sista chansen. 22.00 blir det paradise hotel! :)


12 december - 09

Igår blev det inget bloggande, men kände verkligen inte för det.. Gör inte det idag heller, men gör det ändå. Igår var David och jag på hockey, och sedan blev det snabbt att åka hem för att se lite av Idol och sedan Cirkus Möller. Visade sig även sen att Erik vann, det sa jag redan från början. Jag kände verkligen på mig att Erik skulle vinna, för en sådan bra röst har någon aldrig haft i idol!

Idag vaknade jag ungefär 8.30 och då började jag läsa min engelskabok, och läste till klockan 13.00. Nu har jag alltså läst klart den och jag har nyss blivit klar med bokrecensionen så den är inskickad. Känns fruktansvärt skönt! Fast jag har det värsta kvar, italienskaprov på måndag. Jag blir nästan tårögd nu när jag tänker på det, för första gången kan jag säga, jag HATAR italienska. Det finns inget värre, och jag kan ingenting. Hur mycket man än försöker, så fastnar ingenting. Tycker även att det var lite dåligt att vi fick reda på så sent att vi har prov, nej för jag har ju inga andra läxor att göra? På tisdag måste jag även prata på engelska för klassen i två minuter om något valfritt. Det är redan spikat vad jag ska prata om, men jag måste förbereda mig, eftersom engelska inte är mitt starkaste ämne.

Nej nu ska jag sluta klaga och försöka få in alla 25 repetitionsmeningar i skallen, LYCKA TILL!


MASSA grammatik också..


10 december - 09

Idag hade jag som sagt NP i matteB. Det började klockan 8.30 och jag satt till 12.10. Var helt slutkörd då. Provet gick inte det minsta bra heller, lite tråkigt.. Men men, jag gav det en chans! När jag var klar drog jag ned till busstationen och tog bussen över gubbo hem, jag hann läsa lite i min engelskabok. Eller det blev ett kapitel för jag blev lite åksjuk.

När jag kom hem läste jag några fler kapitel och sedan råkade jag somna. Det var välbehövligt!

Sedan gick mamma och jag till farfars nya lägenhet och tittade, hur mysig som helst! Vi snodde bilen av pappa och åkte till Nisses och Konsum. haha. Jag köpte ostkrokar på Konsum för ett fotoprojekt som ska vara inne imorgon.

Har även hunnit med att göra klart resten av fotouppgifterna som jag har i fotot. Känns hur skönt som helst och nu är det bara att börja räkna ned sakerna jag har att göra innan lovet. Italienskaprov på måndag, prata 2 min engelska på tisdag och sedan ska engelska bokrecensionen vara inskickad.


fotade mitt öga i förrgår! så det bjuder jag på idag! haha


9 december - 09

Dubbla språk idag i skolan, först engelska och sedan italienska. JOBBIGT! Efter vi slutat drog Becca och jag till Willys och sedan tog vi bussen därifrån.

Nu sitter jag och repeterar lite matte, för imorgon är det dags för nationellt prov i Matte B kursen. Jag börjar faktiskt bli galet nervös! Det är så sjukt mycket, och så sjukt svårt! :( Ekvationssystem tycker jag är det allra svåraste, och jag förstår knappt heller. Vi får se hur det kommer gå!

Såg idag när jag kom hem att skolkatalogen kommit, finally! Så jag kollar lite i den nu också :)


Lördag i Stockholm..

Vi hade klockan på 07.30 och vi gick direkt upp och duschade och gjorde iordning oss. När vi var klara med det tittade vi på julkalendern och sedan gick vi till frukosten. Det var riktigt gott!

När frukosten var uppäten gick vi upp på rummet och hämtade alla grejer och sedan åkte vi tunnelbana till stan. Där gick från 10.00-14.00 och sedan tog vi tunnelbanan tillbaka till Kista. Vi beställde mat och det blev Bläckfiskringar för båda, mums!

Sedan gick vi på gallerian till klockan 22.00.


Kista galleria


Kista Galleria


Plattan


Gran


En tomte


Gran på NK


Fredag i Stockholm..

I fredags gick bussen 08.25 till Stockholm. Jag hann köpa lite godis på ica innan, och det var tur. För det är jobbigt att sitta på bussen utan att ha något att äta. haha. Vi kom fram till Stockholm ungefär 11.20. Vi köpte tunnelbanekort och sedan åkte vi till Kista där vårat hotell låg. Vi plockade upp våra väskor och sedan gick vi ned och tittade lite i gallerian. Lisa och jag bodde på den 11 våningen och om vi tog hissen till den 3 våningen, var vi i gallerian med 180 butiker och restauranger.

När vi hade gått litet tag gick vi och köpte lite godis och en varsin dricka till efter konserten. Vi tog tunnelbanan till Globen, eller blev inte precis Globen. Skulle blivit det, men tåget kom inte så vi fick ta ett annat. Vi hann i alla fall fram i tid och vi fick stå och köa i ungefär 20 minuter ändå. När vi väl var inne gick vi till våra platser, hur bra som helst! Dock blev jag lite höjdrädd för det var så brant. Först var det September som uppträdde som ett förband, och det var också riktigt bra! När hon var klar fick vi vänta ungefär 1 timme och sedan körde Backstreet Boys igång. När konserten var slut hade varken Lisa och jag röst, men det var värt det! För det var helt sjukt bra..

Vi snabbade oss till tunnelbanan och det var det proppat med folk, men vi kom precis med. Nästan så Lisa inte fick plats, men det gick! :) När vi kom till hotellet gick vi upp och tittade på tv, åt godis och drack dricka! Mysig dag helt klart! :)


gallerian precis under fönstret.


Jättefin solnedgång utanför fönstret


Världens mest praktiska godispåsar!


Bjuder på en bild på mig! (cola i glaset!)


Hovet


September


Backstreet boys! <3


7 december - 09

Idag var det väldigt jobbigt att gå upp till skolan, tack vare bussresan hem igår från Stockholm. Skriver i ett nytt inlägg sen om vad som hände och hur helgen var.

Jag var i alla fall riktigt trött idag, haha. Men hela dagen klarade jag utan att somna!

Nu sitter jag här på golvet och bara kollar runt lite, har ju inte kunnat göra det på hela helgen! :O haha


Julkonserten..

Julkonserten igår i Falun var riktigt bra, ångrar inte en sekund att jag åkte på den! Men jag lär nog säga att Måns var kvällens stora höjdpunkt. Han var riktigt duktig på att sjunga (det va såklart de andra också).. Men Måns är kille, och han är ju så sjukt snygg! haha. När konserten var slut gick vi och ställde oss i kö för autografer.

Jag köpte ett Idolkort med Måns och på det fick jag autografen. Sedan tog mamma kort på han och mig!! Kan knappt förklara hur nervös jag var när jag äntligen skulle få träffa honom. Hade ju oturen att missa han i Borlänge när jag va där och kolla.. När jag ändå träffade honom igår tog jag även en liten kram!




3 december - 09

Nu sitter jag här och lyssnar på lite julmusik, mysigt! Imorse var det tungt att gå till skolan, men det var nog för att jag kom i säng ganska sent igår eftersom vi kom hem 23.30 från Falun. Jag somnade nästan på bussen för ögonen började dra ihop sig mer och mer.. haha. Väl i skolan så hade vi matte, kom till det vanliga klassrummet, och där hade tydligen fönstret stått öppet hela natten, då kan ni tänka hur det var när man öppnade dörren? Det var som en vägg som slog emot.. Tack och lov fick vi vara i ett annat rum! haha. Dock gick det sådär ändå, riktigt jobbigt med matte när man är så trött att man håller på att somna hela tiden..

Sedan hade vi vår håltimme och då blev det att dricka te och bara prata.. Företagsekonomin fick vi framflyttad 45 min, så vi fick sluta 13.30. Lisa och jag redovisade om en artikel, och det gick väl bra. haha.

När vi slutat gick vi ned på stan lite, vi kikade på bilderna från Sune & Doris. Jag säger bara en sak, blä! Jag såg hemsk ut på alla bilderna.. haha. Lisa beställde i alla fall ett av dom, men det förstår jag. För det var bara jag som såg ut som  hej kom och hjälp mig :) haha. Men man får väl bjuda på det helt enkelt ;)

Jag har nyss tittat på filmen "Kärlek på is". Namnet stämmer verkligen in, och den var hur bra som helst!




2 december - 09

Nu sitter jag här på mitt golv och tar det lite lugnt. Har precis tittat på filmen "Dumpa honom". Den var faktiskt riktigt bra, det tycker i alla fall jag! haha. Imorse var jag till tandspecialisten och vi pratade om att jag ska göra ett återbesök, fast i Falun nästa år. Då ska vi prata om den kanske kommande operationen jag ska göra. Sedan åkte jag till skolan för att ha engelska och italienska. Det var ganska lugnt faktiskt! Mamma kom och hämtade mig på skolan, så jag behövde inte vänta på bussen.. skönt!

Ikväll ska jag dra till Falun och titta på en julkonsert med Måns Zelmerlöw, Sonja, Shirley och Sanna. Jag tror det kommer vara riktigt bra och tror även några julfeelings kommer ploppa upp!

På fredag drar bästa Lisa och jag iväg till Stockholm på Backstreet Boys! Det blir även en hel helg där, kommer bli toppen! Såg även igår att förbandet blir September.. Det gillar vi! :D


1 december - 09

Nu har första dagen på december gått. Varit en helt okej dag i skolan.. Efter skolan åkte jag buss hem och sen tog jag det lite lugnt. Sedan åkte jag iväg med mamma på hockey. Det var SHC - Hofors. Det var en väldigt spännande match men den slutade 3-2 och det tycker jag var rättvist.

Jag hade tänkt att jag nu ska dra mig till sängen, blir en "tidig" kväll för min del. haha.