Myshelg

Igår hade jag en supermysig dag med världens bästa Cissi! Vi tog först en promenad i det underbara vädret, vi spelade spel, småtittade på hockey, åkte raggarrunda med saaben som inte blev perfekt. Det spelades ingen musik utan bara reklam och det va inga människor ute heller..

Vi blev även sugna på godis så vi drog en sväng till ica och köpte varsin påse.


21 mars

Jag orkar inte uppdatera bloggen just nu, har fått jobba varje dag och jag är helt slut. Måndag och tisdag var jag på samma lekis som förra veckan och idag var jag på dagis. Lovar att det tar på krafterna och när jag är hemma är det inga krafter kvar alls.. Har somnat 21:30 varje dag den här veckan och känner att det blir lika idag. Imorgon ska jag jobba bara tre timmar och på fredag 4 timmar. Skönt med lite kortare dagar! Nämnde jag föresten att jag inte druckit cola sen i lördags? Tror nästan det är nytt rekord..

Snart ska jag hoppa in i bastun och sedan blir det sova sova sova!


15 mars

Har inte uppdaterat på ett tag, varför ska jag göra det liksom? Haha, nej men jag har varken haft ork eller tid till det! Eller jo, tid har jag haft, men inte ork..

Idag har jag i alla fall för första gången fått hoppa in som timvikarie på en förskola, det gick bra men allt nytt är svårt i början! Kan inte förstå att jag själv skrev det där. Vill ju kunna allt direkt annars tycker jag det är lika bra att ge upp.

Börjar tagga för hockey också, Örebro-Leksand! Kom igen Leksand. När jag har taggat klart för det är det sovdags för imorgon blir det jobb igen :)


ring


nelly


399 kronor

ring


nelly


995 kronor

ring


Big Brother

Sitter just nu och tittar på Big Brother! Eller där ljög jag, är ju reklam just nu.. Till det dricker jag, ja vad tror ni? :) haha . Äter klubba gör jag också, men nu är reklamen slut..


H&M


nelly


klänning 299 kronor

Internationella kvinnodagen

Idag är det min och alla kvinnors dag! Haha, det känns sjukt att säga att jag är en kvinna.. Men rent teoretiskt är jag ju det, är ju inget barn längre i alla fall. Jaja, idag vaknade jag ungefär halv tio, gick upp och åt frukost, fick ont i huvudet, tog en tablett, la mig i sängen igen, somnade till, vaknade, duschade.. Ja precis så har min dag sett ut hittills.

Har varit skönt för då har jag inte sett ut på det hemska vädret, snö. Men det kommer bli kortvarigt för imorgon ska det blir regn och 6 grader varmt. Nästa vecka blir det sol och ca 13 grader. Då tycker jag inte att det gör något att en till dag blev vit!


halsband


Brysselkex





  • 200 g smör/margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 krm bakpulver
  • knappt 5 dl vetemjöl

  • 1 dl strösocker
  • några droppar karamellfärg

 

  1. Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst.
  2. Tillsätt äggulan.
  3. Blanda vetemjölet med bakpulvret och blanda ihop till en deg.
  4. Dela degen i två delar och rulla till två rullar, ca 4 cm tjocka.
  5. Färga sockret med lite karamellfärg, strö ut på ett smörpapper och rulla längderna så att sockret fäster runt om.
  6. Lägg rullarna i kylen en stund.
  7. Skär ca 6 mm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter på 200˚C.

(kakorna blir godast om man bakar med smör!)

 

 

 


7 mars

Bakade kladdkaksmuffins och brysselkex tidigare idag! Båda grejerna blev smaskiga och jag tänkte lägga upp recepten här sen, vad säger ni om det? Älskar att baka och gör jag något som smakar bra vill jag självklart dela med mig av recepten. Brysselkex smakar alltid lika men jag har smakat äckliga kladdkaksmuffins förut. Det skiljer ju nästan alltid lite på alla recept..

Sedan har jag plockat lite på mitt rum, eller jag hann bara med att hänga upp kläder på mitt klädställ. Har även tittat tv, Mästerkocken och Big Brother!


KONY 2012

Nu tänkte jag skriva ett mer seriöst inlägg än vad jag brukar. Detta är väldigt viktigt och det är något som jag tycker alla ska engagera sig i!

Titta på det här filmklippet som jag precis gjorde, det gjorde ont i hela mig. Det handlar om en riktig tyrann, Joseph Kony från Uganda som rövar bort hundratusentals barn för att sedan förstöra deras liv helt. Han mördar, gör killarna till soldater och tjejerna som sexslavar.

Handlingen i videon är om hur vi ska kunna stoppa detta! Skriv under för organisationen Invisible children som står bakom detta projekt, detta gör ni här!

Ni kan köpa produkter eller skänka en slant till projektet här.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!


Bakdags

Nu ska jag börja baka så det finns något gott att äta på Davids kalas! Har på mig mitt fina muffinsförkläde som egentligen är för barn. Men varför måste det gå ända ned till benen? Spiller ju aldrig där ändå :)


H&M


örhängen


H&M


6 mars

Hade liksom ingen passande rubrik idag så fick bli dagens datum. Kreativt va? Jag lyckades i alla fall somna om och vaknade på bättre humör. Tycker mest att samtalen är obehagliga. Har ju redan telefonskräck och dessutom är det värre när det visar dolt nummer. Dessutom är det hemskt när ingen säger något utan bara stönar då. Det var det andra stönande samtalet på mindre än en vecka. Om det fortsätter måste jag kolla upp det!

Sitter just nu ute i solstolen, värmer i ansiktet samtidigt som jag fryser om benen.. Men skönt är det i alla fall :)


Ville ju ändå inte sova, igen!

Jag är irriterad nu, även idag blir jag väckt av telefonen! Tio i nio började hela mitt bord vibrera och på telefonen stod det dolt nummer. Tänkte att kanske är det något jobb så svarade. Då hör man stön i andra änden? Verkligen jättekul! Aja, ska försöka sova lite till och vakna på bättre humör..


haha!

En man satt i en rabatt utanför en tågstation och sket. En vakt gick förbi och sa:
"Varför sitter du och skiter i rabatten?"
"Det står ju på skylten där", sa mannen och pekade på en skylt där det stod "Utnyttja SJ's Rabatter"

halsband


zumba

Det gick bra idag, passet är fixat och påskriften från min kommande praktik är klar! Hann även köpa en guldtröja som jag redan lagt upp bilder på. Älskar den och den är nästan gratis.. Kommer användas mycket i vår för min del!

Idag har jag även varit på ett pass med Zumba, så jäkla roligt och drygt! Vilket jag ser som något positivt, så det där va inte något klagande :) När jag kom hem gick jag ut och sprang en liten vända, skönt i hela kroppen, typ.. Skulle mitt knä få bestämma hade det varit nog med bara Zumban!

Har även njutit i bastun och som vanligt somnade jag till..


Pizzabakning

Har precis gjort iordning en god pizza med skinka, curry och ost. Tycker det är så hemskt att skriva att jag åt Curry. Det är nämligen så mormor och morfars hund heter.. Det roliga är ju även att han har samma färg som kryddan! Oj vad jag babblar, ska fortsätta kika på lite Big Brother nu!


guldtröja

Senaste tröjan som kommer hänga fint på mitt klädställ!




H&M


Ville ju ändå inte sova!

Nu sitter jag här i soffan och ja om jag säger att jag är pigg är det en lögn. Mamma ringde när jag sov som skönast, la på telefonen, somnade om och precis då ringde hon igen! Aja, ville ju ändå inte sova..

Ska fixa iordning mig nu, platta håret och sminka mig. David och jag ska nämligen iväg och göra nya pass (äntligen). Det gamla passet är inte alls smickrande.. Dock va det fem år sen, jag va inne i mörkt hår och kajalperiod då. Inte sådär extremt men kamerorna som används gör ju det hela lite värre.

Blir även en vända in på Kupolen!


haha!

Mannen säger till Gud:
"Gud, varför har du gjort kvinnan så vacker?"
"För att du skulle kunna älska henne", svarar Gud.
"Men Gud, varför gjorde du henne så dum."
"Så att hon skulle kunna älska dig."

halsband


Soool

Sitter ute i solstolen och njuter av värmen! Har lindat in mig i en skön fleecefilt så då blir det ännu skönare.

Ska sitta här och njuta till det börjar bli kyligt och jag antar att det är när solen försvinner! Kan ju hoppas på att fräknarna börjar komma lite :)


haha

Tre blondiner fick varsin önskning. Den första önskade att hon skulle bli blondare än hon redan var *POFF* så blev hon blondare.
Den andra önskade att hon skulle bli mera blåögd *POFF* så fick ögon som var så blåa som den djupaste, klaraste brunn.
Den tredje önskade att hon skulle bli dummare än hon redan var och *POFF* så blev hon man!

ring


H&M


candy lovers..

Idag har jag tittat på fotboll med David och Kevin, Liverpool-Arsenal! Slutade som jag ville, Arsenal vann. Sedan har jag varit med Cissi, vi gick promenad, drack cola, åkte och köpte godis, tittade film, åt ostbågar, drack cola.. haha! Den där jäkla colan.

Har inte gjort så mycket nu på kvällen, bara redigerat lite bilder som jag i och för sig också tagit nu på kvällen!


dagens klädval


byxor - H&M
tischa - Bik Bok

Vårväder

Nu ska jag ut på en promenad i det fina vårvädret, solglajjor och skinnjacka! Tänk att man kan bli så lycklig bara av att byta vinterjackan mot en tunnare jacka..

Jaja, skriver väl här lite senare. Ni får ha en bra dag! :)