Brysselkex
- 200 g smör/margarin
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- 1 krm bakpulver
- knappt 5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- några droppar karamellfärg
- Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst.
- Tillsätt äggulan.
- Blanda vetemjölet med bakpulvret och blanda ihop till en deg.
- Dela degen i två delar och rulla till två rullar, ca 4 cm tjocka.
- Färga sockret med lite karamellfärg, strö ut på ett smörpapper och rulla längderna så att sockret fäster runt om.
- Lägg rullarna i kylen en stund.
- Skär ca 6 mm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter på 200˚C.
(kakorna blir godast om man bakar med smör!)
» Frida w
Åh, så gott ! Sånna där åt man ju i massor när man var yngre. Blev de goda ? :)
Trackback